Biography

 

Geen Biografie maar een interview met Gerard Bierman d.d. 12 november 2016

 

Jan: Gerard, welkom, eindelijk het beloofde interview dat door omstandigheden langere tijd was uitgesteld. Hoelang  ben jij nu al  aan de weg aan het timmeren?

Gerard: Je bedoelt in de country... nog niet zo heel lang, ik maak wel al langer muziek maar in de country zo'n 2-2 ½ jaar ongeveer.

Jan: Je bent een bescheiden man... zo lijkt het de rust zelve lijkt het …

Gerard: Bescheiden.. ja nou ja denk ik ... maar rustig is ndaiet altijd helemaal waar, ik ben thuis zo druk als de pest wat dat betreft. Qua dingen doen dan hè. Ik hou niet zo van op de voorgrond, eigenlijk stom want je staat op een podium, maar met meerdere hoef ik niet zo nodig op de voorgrond.

Jan: Als jij op het podium staat, dan sta je daar lekker relaxt te zingen vanuit je hart .. jij zit helemaal in zo'n set of zie ik dat niet goed?

Gerard: Ja, ik beleef het allemaal wat ik zing. Je moet het eerst een paar keer zingen en de tekst goed begrijpen. Dan pas kun je het goed over brengen naar het publiek en dat probeer ik wel ja..

Jan: Je pakt ook gauw nieuwe dingen op want zag je net een duet zingen.. Is 2016 jouw doorbraak ?

Gerard: Ja.. dat wel... ik had nog nooit eerder een duet gedaan.
Ja.. dat kun je wel zeggen, het is als een speer gaan lopen, ik weet echt niet wat me gebeurt..  geen idee waardoor. Ik ben ook niet bewust bezig om veel optredens te krijgen of zo...Het is gewoon zo gelopen en als ik ergens kom, ben ik zoals ik nu ook ben en niet anders. Ik ben gewoon mezelf en ga ook niet anders doen of raar doen. Ik hou ook absoluut niet van collega's die dat wel doen, daar loop ik zo bij weg en denk dan... ga jij maar lekker je gang. Ik hou er absoluut niet van... nee

Jan: Is het niet de kwaliteit van jou die de mensen aanspreekt?

Gerard: Nou ja... ik denk wel dat het de combinatie is natuurlijk. Ik kan wel een hele lieve vent zijn, maar als ik niet zou kunnen zingen dan denken de mensen ook van doei... Ik vind niet dat ik uitblink of zo, ik doe gewoon lekker mijn ding. Misschien dat ik het zo over kan brengen, ik weet het niet.

Jan: Niet dat je de nummers brengt om de linedancers een plezier te doen?

Gerard:  Nee, zeker op dit soort avonden doe ik mijn eigen ding met de nummers die ik wil brengen.  Als ik gericht op linedance avonden kom, dan hou ik daar natuurlijk wel rekening mee, maar ik neem over het algemeen niet alleen lindance avonden aan om van 20.00 tot 24.00 alleen daar te staan, dat doe ik niet. Meestal 2 of 3 setsmaar ik wil wel graag mijn eigen ding blijven doen.

Jan: Begin jij nu ook al eigen nummers te schrijven.. of je vriendin Sylvia?

Gerard: Ik heb het zelf wel eens gedaan ooit, maar ook weer weg gegooid. Van .. wat moet ik ermee.. misschien stom of zo maar ja...Ik ben er wel mee bezig.
Ook ben ik met een Cd opname bezig en er is sprake dat er misschien ook een eigen nummer op komt maar dat was niet de opzet ervan. Misschien dat dat wel gaat gebeuren, ik weet het nog niet.
Misschien ga ik wel eigen nummers schrijven, weet het nog niet. Ik vind het ook moeilijk om van Nederlands te vertalen naar het engels of om dingen in het engels op te schrijven vind ik ook moeilijk. Als ik het dan opschrijf, zal het vertaald moeten worden bij wijze van spreken en dan krijg je toch andere effecten.

Jan: Eerdaags komt je eerste Cd uit, kun je daar wat meer over vertellen? Die wordt geloof ik in Blijham gepresenteerd?

Gerard: Ja klopt...die wordt op 26 februari 2017 in Blijham gepresenteerd en jullie zijn hierbij van harte uitgenodigd. Als ik kijk hoeveel er al via facebook verkocht zijn, dat is niet normaal terwijl hij nog helemaal niet uit is... Nogmaals, ik blijf zeggen, ik weet niet wat me gebeurt. Mijn eerste Cd, dat is wel heel bijzonder, was ook mijn wens altijd. En het wordt ook meer een luister Cd, geen uptempo. Ik heb ook gezegd, als ik een Cd ga maken, dan wel met iets wat ik zelf graag wil.  Ik wil spelen wat ik leuk vindt, ik wil er plezier in hebben. Ik wil niet iets maken om te verkopen.                  Er staan allemaal lekker rustige ballads op

Jan: Hoe is dat gegaan dan zo?

Gerard: Ik die het  niet in eigen productie. Ik zit bij Neo Records, daar doe ik de opnames. Perfect... hartstikke leuk om te doen. Hij is bijna klaar, ik moet nog een dag opnames doen, ik geloof over twee weken.

Jan: Waarom is de Cd presentatie helemaal in het Noorden?

Gerard: Weet je .. ik kom zelf van oorsprong uit Meppel en ik scoor over het algemeen heel veel in Groningen en Friesland. Ik ben toch blij als de mensen komen.
In dat gebied is Blijham, “Het wapen”, een beetje het mekka van de country, er spelen ook veel bands en artiesten. Daarom heb ik het ook gedaan. Plus als er personen zijn vindt ik dat belangrijker.
Toegang is gratis. Ik vind het gewoon leuk om de Cd onder de mensen te brengen. De verwachtingen zijn best wel groot.

Jan: Wat wordt de titel van de Cd?

Gerard: Dat weet ik nog niet.... ik heb wel al wat dingen op papier staan en ik heb er wel ideeën over, dat wel .. Vandaar dat de presentatie ook wat later gepland is, dingen liepen iets anders dan gepland daarmee. Dus vandaar dat ik overal een beetje mee heb gewacht.

Jan: Je hebt een supervriendin, Sylvia, hoe ervaart die alles? Is het een stroomversnelling geworden?

Gerard: Zij is dus eigenlijk degene die mij dus gemotiveerd heeft om country te gaan zingen. Omdat ik van jongs af aan eigenlijk al gek op country was maar het toch nooit gedaan. Mijn hart ligt wel bij de country
Wel altijd in top40 bands gezongen, ik maak al 30-35 jaar muziek. Ik speelde op bruiloften en pleinen en feesten, altijd wel gedaan. Ik wilde niet meer zoveel weg,vroeger was ik 2-3 per week weg. Maar ja.. het is weer een uit de hand gelopen hobby, kijk maar naar de laatste periode. Dan ben ik praktisch wekelijks weg. Sylvia helpt me ook met de technische kanten, daar heb ik geen kaas van gegeten.
Ik heb een zware beschadiging aan mijn ruggemerg en dat geeft toch klachten en problemen met lang staan. Dan wordt ik heel moe in mijn benen en als ik te lang blijf staan, zak ik zo door mijn hoeven heen.

Jan: Wat is nu jouw droom nog eigenlijk?

Gerard:  Dat ik gewoon zo lekker door mag blijven gaan zoals ik nu bezig ben, ik heb niet speciaal iets... nee... gewoon lekker spontaan op deze voet verder gaan. Gewoon lekker rustig aan.
Als ik kijk naar de volgende optredens dat denk ik.. dit is bezopen, maar ik doe het gewoon rustig . Misschien over een poosje Duitsland en België maar rustig aan.

Jan: ik ben blij dat het eindelijk is gelukt om jou te interviewen. Wij zien jou volgende week toch ook nog.
Is er een website? Waar kunnen mensen contact met je opnemen?

Gerard:  We zijn er mee bezig.. die komt er wel, maar is nog niet klaar. Op dit moment kan het via facebook  bij Gerard Bierman muziek of via mijn emailadres:  gerardbierman@live.nl.
Ik vindt het we belangrijk om actief te zijn en contact te houden met de mensen.

Jan: Gerard heel hartelijk bedankt voor je tijd, leuk je gesproken te hebben en ik wens je heel veel succes met de Cd.

Gerard: Jullie ook hartelijk bedankt en succes met Keep it Country.

 
 

 

 

 

 

 

About Us | Site Map | Privacy Policy | Contact Us | © 2016 Keep it Country