Under construction

Biografie

Tokyo Rooz is een country-duo, bestaande uit Ron Lieberton en zijn vriendin Henny Kalalo, geen onbekende namen in de muziekbranche.
Henny werd geboren in Indonesië en verhuisde in 1965 naar Limburg.
Haar vader was een groot bewonderaar van Jim Reeves,
Buck Owens, Skeeter Davis en andere countrygrootheden.
Henny zong graag met de plaatjes mee en kwam terecht in allerlei orkestjes.
Zo was ze zangeres bij de Goldwings en vervolgens zangeres bij de band Crossroad
Bij de band Crossroad viel Ron Lieberton in als bassist en al snel ontstond er een harmonie die al snel meer dan alleen muzikaal werd.

Ron had op dat moment al een uitgebreide muzikale carrière achter de rug. Hij speelde bij Long Tall Ernie & The Shakers, The Liberators en Vandale, oogstte internationale successen met Zinatra en was lid van de Schintaler.
Hij studeerde klassiek piano, kreeg basgitaarles van de bassist van Don McLean en deed een conservatoriumopleiding.
Na de Zinatra-periode werkte Ron als assistent-technicus en technicus in de Wisseloord Studio’s in Hilversum en vervolgens in Weert bij de Telstarstudio’s van 1992 tot 2009.
Hierna bouwde Ron zijn eigen studio in Schalbruch, de meest westelijke plaats van Duitsland op de grens met Susteren.

Ron en Henny treden op als duo en hebben grote successen met de countrymedleys in Duitsland.
Zo mocht het duo in maart 2016 de Fachmediënpreis 2016 als beste internationale country-duo in ontvangst nemen.
Ook Nederland en België lopen nu warm voor Tokyo Rooz.
Tokyo Rooz beschikt over een gevarieerde setlist met bekende nummers uit de jaren ‘60, ‘70 en ‘80 welke ze in een eigen jasje hebben gestoken. ‘Jambalaya’, ‘Send me the pillow you dream on’, ‘Blanket on the ground’, het zijn maar drie van de vele evergreens die opnieuw tot leven komen dankzij het zangduo Tokyo Rooz.
Het optreden begint met een pakkende versie van “Bad moon rising“, waarna Henny en Ron de aandacht vasthouden tot de laatste noot van hun optreden.

Hun eerste album: “Wildflowers” – Tokyo Rooz is opgenomen in hun eigen studio in Schalbruch, met medewerking van een keur aan bekende Nederlandse countrymusici, Joost van Es (viool), Dick van Altena (akoestische gitaar) en een begeleidende band bestaande uit: Ronald Jeurissen (slagwerk), Otto Tuasuun (gitaar), Johan Janssen (pedaalsteelgitaar) en Richard Visser (toetsen).
Met deze samenstelling willen ze, naast het optreden als duo, ook gaan optreden.
Ron's House of Sound

Ron Lieberton, Artiest/Selfkantstudio 

In 1987 richten Joss Mennen (zang), Gino Rerimassie (gitaar), Sebastiaan Floris (gitaar), Ronald J. Lieberton (bas) en Ed Rokx (drums) een rockband op die is geïnspireerd door bands als Bon Jovi en Europe.Zij noemen hun muziekstijl happy metal als tegenhanger van muziekstromingen als black metal, deathmetal en thrashmetal.
Hun eerste demo resulteert in een contract met Phonogram.
Van de maatschappij krijgt de band anderhalf jaar de tijd om in de stille uren in de Wisseloord Studio’s te werken aan hun debuutalbum.
Het album wordt geproduceerd door Erwin Musper en ze krijgen hulp in de personen van Phil Collen (gitarist van Def Leppard) en Arnie Treffers (beter bekend van Long Tall Ernie and the Shakers). Arnie schreef een aantal songs onder het pseudoniem van KELLY, tevens speelt hij mee op de LP Zinatra en The Great Escape.
Zinatra is een idee van Arnie Treffers en Ron Lieberton.

Eigenaar Ron Lieberton is een van Nederlands meest ervaren technicus/producer met over 15.000 producties op zijn naam over de afgelopen 30 jaar
Op vele muziekterreinen is hij actief, Nederlandstalig, country, rock, jazz en klassiek.
Met name live opnames zijn Rons specialiteit
Daarnaast is er de unieke samenwerking tussen Ron en Wolfgang Neumann, (de SPL goeroe), wereldleider op het gebied van surroundmastering, opname en buizen rand app.

In Ron’s House of Sound wordt dan ook ruim gebruik gemaakt van deze state of the art apparaten.
Analoog en digitaal werken samen, ze schudden handen.

Een ruime opname ruimte van 80 vierkante meter, een sfeervolle controlekamer, glazen entree en een bar/restaurant met in house catering maken van Ron’s House of Sound de ultieme plek voor al uw opnamen.

Zijn credit lijst is heel groot, hieronder een aantal artiesten waar wij mee samen werken of samen gewerkt hebben de afgelopen jaren.

Normaal, Eric Mesie, Ernst Jansz, Doe Maar, Arne Jansen, Henk Wijngaard, Patty Brard, Johnny Hoes, de Sjonnies, Jacques Herb, Imca Marina, Eddy Wally, Alex, Rachid, Dries Roelvink, Paul Severs, Long Tall Ernie, Zinatra, Marjan Berger, de Schintaler,
Jannse Bagge Band, Frans Theunisz, Thomas Berge, Hille, de Piraten Toppers, de Teddyboys, the Classics, the Buffoons, the Blue Diamonds, Rosie en Andres, Major Dundee, Dick van Altena, Sandra van Reijs,
Ben en Carmen Steneker, Michael Oomen, Re Incarnatus, WDR Big Band, Big Band Boesten, Lori Spee, Ellen ten Damme, Savannah, Ronald, Pierre Kartner, Dario, Peter Beense, Ria Valk, Robbie Muntz, Franky Boy, Toni Willé, Patrick, Harry Slinger, Danny Fabri, Gea en Lucas, Frank van Etten,
George mcAnthony, Crossroad, Dwayne Verheyen, Ben Hendriks, Arie Ribbens,
Johan en de Groothandel, Harmina, Bertus Staigerpaip, Dennie Christian, Mieke, Chris latul, Anneke Gronloh.

Schullstrasse 50
Schalbruch (Selfkant)
Tel: +49 2456 508 303
ron@selfkantstudio.nl

Cd's

Video's

Foto's

Klik op de afbeelding om het Keep it Country online magazine te openen om het interview te lezen

Nieuws

Lieve vrienden

Op dit moment valt er weinig nieuws te melden door de corona crisis.
Zodra er nieuws is zullen wij dit laten weten.
Wij weten dat het publiek de artiesten missen en het dansen maar ook wij missen het publiek en de trouwe fans van ons.
Wij vergeten jullie echt niet lieve vrienden en hopen dat er snel verbetering mag komen in deze tijd en we weer een klein stukje normaal terug krijgen.

Een lieve groet,
Duo Tokyo Rooz

Contact

Boekingen/info Duo Tokyo Rooz
Tel: +49 2456 508 303
E-mail: ronshouseofsound@gmail.com