Het Oude wapen Verslagen

Kijk hier naar verslagen van de bands die bij het Oude wapen op het podium stonden

 

 

28 oktober Sidewinder on stage in The grand Old Weapon Blijham

Zaterdag 28 oktober jl. kon het country publiek in Het Oude Wapen van Blijham weer genieten van hun favoriete muziek. Country band Sidewinder was te gast en vermaakte het publiek met traditionele country, americana, western swing en boogie. De band heeft de afgelopen jaren op diverse podia gestaan in binnen- en buitenland en mocht daarbij ook een aantal prijzen ontvangen. Zo scoorden ze bij voorbeeld op het CMF in Rock-wood/Wales/UK een eerste plaats. De beloning was o.a. een cd opname. De prijs was de aanleiding voor het ontstaan van hun cd ‘Buckle Up & Listen’.
Country band Sidewinder is voortgekomen uit Country Flavor en B5, ooit twee bekende country bands in de  Noord-Nederlandse country scene. Vandaag de dag bestaat de band uit Eddy Lonergan, zang en gitaar, Wilma Lonergan zang, Bé Weersing basgitaar, Wicho van der Schoot drum, Bertus Vinckers zang en akoestisch gitaar en Ger Huizinga pedal steel. Rond half negen had gastheer Meindert Koning de eer om deze band aan te kondigen. Zoals de sidewinder, een bekende slang uit de Lonestar State Texas, zich smooth voort beweegt in zijn natuurlijke habitat, zo smooth beweegt ook de country band zich op het toneel. Makke-lijk switched van het ene genre naar het andere, wisselend van leadzang (Eddy, Wilma of Bertus), het kostte de band geen moeite. Tijdens de drie sets, waarop de band het publiek trakteerde, kwamen hun muzikale voorbeelden voorbij: Dale Watson, Marty Stuart, Steve Earle, Suzy Boguss, Merle Haggard, Daryl Watson en Troy Cassar Daley.
De eerste set werd na het welkomstapplaus geopend met Dale Watson’s ‘Leave me alone’ en er werd tevens met een Dale Watson song, ‘Texas Boogie’, afgesloten. Tussendoor hoor-de het publiek o.a. ‘Geronimo Moon’, ‘Speed of the sound of loneliness’ en ‘Bandy the rodeo clown’. De dansvloer in Het Oude Wapen heeft het gisteravond weer geweten. Vanaf de eerste klanken waren het met name de dansers van The Outlaws die niet van de dansvloer te krijgen waren.
Na een korte pauze werd de tweede set geopend met het heerlijke ‘Working man blues’, gevolgd door het prachtige ‘My town’. Wilma zong tijdens deze set o.a. A-11, het gevoelige ‘Don’t stop in my world’ en ‘Half as much’. De zangeres die vanwege ziekte enige tijd niet op het podium heeft gestaan en nog herstellende is, moest af en toe alle zeilen bijzetten. Het publiek gaf haar na haar verontschuldiging een warm applaus en stak haar daarmee het be-kende hart onder de riem. Ook pedal steler Ger Huizinga moet nog wennen aan zijn instru-ment. De set werd afgesloten met het uptempo lied ‘Georgia on a fast train’.
De derde set zette Sidewinder in met het lied ‘Tempted’, gevolgd door ‘One more for the road. ‘Someday soon’ en Oklahoma swing’ waren naast ‘I wish I was a train’ en ‘Burn me down’ mooie hoogtepunten. Natuurlijk kwam ook Sidewinder aan het eind van de derde set niet van het podium af na nog een toegift te hebben gespeeld. Het werd het toepasselijke ‘Exit 109’. Met de klanken van dit lied nog in de oren verliet het publiek Het Oude Wapen door de welbekende exit op weg naar huis. In hun agenda hadden velen al vast het volgende optreden in de agenda genoteerd. Op 19 november a.s. is er op Jules party een optreden van Dusty Woodfield. Velen hebben ook 10 december alvast genoteerd. Met stip en rood omcir-keld. Die avond zal The Texas Renegade, de house band van Het Oude Wapen voor de laat-ste keer in Nederland optreden. De koek is na bijna twintig jaar op. Voor wie ze dus nog een keer wil zien en horen, weet waar hij/zij moet zijn op 10 december a.s.

© Marten van der Laan/Country Stew/Radio Compagnie
Foto's: Meindert Koning

 
 
 
 
 
 
22 oktober, Jannet Bodewes and Country Line in The grand Old Weapon.

Afgelopen zaterdag 22 oktober was het de beurt aan Jannet en CL om de buhne te betreden in Blijham. Ze hadden een andere geluidsman, namelijk Johan Koning en Gerard Dekens die zorg draagt voor het licht.  Het geluid was dan ook zoals het bij country hoort te zijn en uitstekend verzorgd. Om half negen werd er begonnen met optreden na een klein openingswoord van mijn kant. De zaal was inmiddels goed gevuld en bijna alle zitplaatsen waren bezet, net als de plaatsen aan de bar. Vanaf de eerst klanken was de toon gezet voor de avond. het beloofde dan ook een uiterst gezellig avond, voorzien van een goed stuk muziek te worden. Met veel covers, maar ook veel eigen werk wist de band het publiek te boeien en het ene na het andere applaus viel hun dan ook ten deel. Zo rond middernacht en na vier sets te hebben gespeeld kwam er een einde aan deze uiterst geslaagde avond in Blijham. Maar zoals bij deze band bekend is kwam er na een dank woord van mijn kant aan het publiek, band, bediening en geluidsmensen het verzoek om nog een extra toegift te spelen. Waar uiteraard graag gehoor aan werd gegeven. Met het nummer Silver Wings van Merle Haggard kwam er een einde aan deze grandioze avond, zowel voor de luisteraars als voor de dansers. Country line bestaande uit Henk Jan van der Hoek op leadgitar, Alex Frey op slag gitaar en zang, henk Ballion op keyboard, trekzak en background vocal. Op drums Klaas Schrik uit Ter Apel, en voor de Country Line een nieuwe aanwinst op bas en mondharmonica  Laurens Nijenhuis en last but not least Jannet Bodewes. Volgende week is SideWinder te bewonderen in Het Oude Wapen. Het Country mekka van Het Noorden waar nog vele band uit binnen en buitenland zullen optreden. E staat zelfs een optreden gepland op 8 april van Mike Aiken uit de USA die dan bezig is met zijn tour door Europa en ook Het Oude Wapen aan zal doen.


Verslag Meindert Koning
Foto Gerard Dekens

 
 
 
 
 
24 sept, Rodejo rockt Het Oude Wapen Blijham

Zaterdag 24 september jl. heeft het country publiek van Het Oude Wapen kennis gemaakt met de Gronings/Friese band Rodejo.  Niet het traditionele geluid van o.a. pedalsteel, viool, dobro. Wel drie en af en toe vier gitaren, drum, lead en harmoniezang. De groep heeft al op diverse podia in Neder-land en ook daarbuiten mogen staan en hebben een titelloze cd uit met daarop een drietal cover-songs van J. Blaine, T. Tomlinson en J. Fogarty.  Rodejo is volgens eigen zeggen niet al-leen te boeken voor een energieke elektrische show, maar verzorgen ook akoestische dinershows.
Vanwege het tijdsverschil tussen Groningen en Blijham kon Meindert Koning pas rond kwart voor ne-gen de band Rodejo introduceren en klonken vanaf negen de eerste klanken in het zalencentrum aan de Hoofdweg.  Met ‘On a Night like this’ werd de toon voor een groot deel van de avond gezet. Ste-vige, energieke muziek werd door de goed ingespeelde band de zaal in geslingerd. Het openingslied werd in de eerste set o.a. gevolgd door titels als ‘Something like that’, The Good Life’ en de road tune van de groep ‘Six days on the road’.  Misschien een idee voor Rodejo om zich tijdens dit lied aan het publiek voor te stellen. Is de dansvloer van het zalencentrum anders snel gevuld, nu duurde het lang voordat de eerste dansers de dansvloer opzochten. Het danspubliek moest duidelijk wennen aan ‘de southern country rock with the red dirt still on it’ . Naast de energieke songs viel er af en toe ook een mooi ballad te beluisteren. Met ‘Homegrown Honey’ sloot de band de eerste set af.
De tweede set van de avond werd rond tien uur ingezet met Jake Owen’s ‘Anywhere with you’ ge-volgd door Rodney Atkins’ ‘If you are going through hell’. Tijdens deze set was er ook aandacht voor o.a. Zac Brown, Gary Allan en Brad Paisley’s  ‘Southern Comfort Zone’. Tijdens de derde en afsluiten-de set kwam het danspubliek het meest aan zijn trekken met als hoogtepunt Blake Shelton’s song ‘Footloose’ uit de gelijknamige film van regisseur Craig Brewer. Na het laatste nummer van de set, ‘Hillbilly Girl’, bedankte Meindert Koning de band Rodejo (Jeroen, Laurens, Dion, Mark en Niels) voor een fijne avond en ook deze band kwam niet van het podium af zonder nog een toegift. Rond twaalf uur werden de gitaren opgeborgen en de lichten gedoofd en zat de kennismaking met Rodejo erop.
Terugkijkend op een geslaagde avond mede dankzij goed verzorgd licht- en geluidswerk  van Johan Koning en Gerard dekens, stapte ik met een goed gevoel in mijn auto om naar huis te gaan. Ik hoop dat de band gaat werken aan de presentatie van de songs, want met af en toe verwijzing of de naam van een uitvoerend artiest ben je er in mijn ogen niet. Wanneer ze dan ook nog een of twee songs lekker in elkaar laten overgaan, ben ik helemaal tevreden en kijk ik uit naar een volgend optreden van Rodejo, een band met potentie.

Verslag Meindert Koning
Foto Gerard Dekens
 © Marten van der Laan/Country Stew/Radio Compagnie

 

 

About Us | Site Map | Privacy Policy | Contact Us | © 2016 Keep it Country