Verslagen

Interview met:

Duo Heidi&Gino
Award winner in
Jefferson TX


4 november het eerste
Madness *Saloon* Country Event in Lutten

De  31 jarige Rik Pilage uit Lutten organiseerde in  het plaatselijke dorpscafé zijn eerste Country Event.
Rik is met Country & Western grootgebracht door zijn ouders die vroeger grote fans waren van westernfilms op tv.
Vanaf zijn tiende jaar wist hij het zeker… country was helemaal zijn ding en zo gingen de jaren voorbij.  Nu de kinderen groter zijn is hij al drie jaar op menig countryfestival te vinden geweest.
Naarmate hij vaker op country festivals kwam en al die linedancers zag dansen begon het te borrelen in zijn hoofd in de trend “wat ze daar kunnen organiseren kan ik ook’.  In de regio waar hij woont, is er op country gebied veel te weinig te doen. Om te zorgen dat ook daar de country niet verloren gaat, wil  hij het een nieuw leven inblazen en heeft dat tot zijn persoonlijke missie gemaakt, daar wil hij graag een steentje aan bijdragen.
Rik heeft thuis zijn eigen saloon genaamd “the Madness Saloon”
Daar zit hij vaak met vrienden te genieten van de onvervalste country muziek.
Maar toen hij op een avond met de organisatie begon, liep hij tegen een groot probleem aan… zijn saloon was te klein want daar passen 10 -15 vrienden in,  dus moest er iets anders verzonnen worden.
Rik zou Rik niet zijn als hij geen oplossing zou vinden, want als hij iets wil doen moet het ook gelijk goed zijn,  dus stapte hij naar de uitbater van het lokale dorpscafé en heeft daar zijn idee voorgelegd. Deze ging direct in zee met Rik en zo was de locatie snel gevonden: Dorpscafé “Olde Stee”, Anerweg Noord 54 in Lutten.
Daarna op pad voor sponsoren, de lokale/regio bedrijven waren ook in no time bereid gevonden voor sponsoring.
Rik ging op zoek naar artiesten en één daarvan zag hij bij Country in the Woods staan namelijk Gerard Bierman, na enig overleg werd deze gecontracteerd. Dan nog op zoek naar een Country Band en die vond hij in het Drentse Emmen, The Country Club.
De eerste keer iets organiseren is een gok om maar als het om Country gaat, is de passie van Rik  zijn drijfveer.  Alles gewoon alleen opzetten was wat Rik wilde, want zo voorkom je meningsverschillen, vertelde hij ons. Als dit evenement een succes gaat worden, komt er zeker een vervolg maar dan ‘open air’ en een hele dag. Inmiddels zijn er al veel aanmeldingen om het evenement te bezoeken.
De kaarten kosten slechts €7,50 in de voorverkoop en  de dag zelf aan de kassa €8,50.
Inmiddels is de voorverkoop begonnen en loopt goed.
Kaarten zijn te bestellen via: madnesssaloon@gmail.com maar let op:  vol is vol!

Wij van Keep it Country waarderen het enorm dat mensen zoals Rik een initiatief
nemen om countrymuziek weer nieuw leven in te blazen en wensen hem dan ook heel veel succes toe.

 

 

 

 

 

 

 

Op bezoek bij de country line dancers Veenlust in Bergentheim

Zaterdag 17 september zijn Nancy en ik afgereisd naar Bergentheim. Daar stond een optreden van ReWarD countryband op het programma. We waren er mooi op tijd, zodat we nog even met de familie Schutrups konden babbelen. Horeca bedrijf Veenlust leent zich dan ook prima voor dergelijke evenementen, en de country line dancers Veenlust hebben daar al 12 jaar hun onderkomen .Het is een gezonde vereniging met ongeveer een 40 tal leden. Tegen de klok van 19:00 uur kwamen de eerste mensen binnen, en om 20:00 was de zaal goed gevuld en begon ReWarD aan hun 1e set. Deze Tilburgse formatie weet van wanten en slingerden de één na de andere heerlijke countrysong de zaal in, en het aanwezige publiek genoot er met volle teugen van ( wij zelf trouwens ook ) De dansvloer was de hele avond goed gevuld. Tussen de sets door was er nog een verloting met mooie prijzen, en wij wonnen de nieuwe cd van ReWarD. Ook draaide de vrouwelijke DJ die aanwezig was goeie en mooie dansnummers om de pauzes te vullen. En als het gezellig is gaat een avond als deze heel snel voorbij. Na een toegift van de ReWarD Countryband was het voor ons tijd om met een tevreden gevoel huiswaarts te keren. De heer Tjark Schutrups nodigden ons uit om te blijven na het optreden om samen nog met ReWarD Countryband  een afzakkertje te nemen maar dat was voor ons helaas niet mogelijk.  Bij deze bedanken we de organisatie dan ook hartelijk voor de fantastische en goed georganiseerde avond, en we komen hier  graag nog eens terug en raden iedereen aan om eens een evenement als deze in Veenlust te bezoeken want daar krijg je zeker geen spijt van.

Groetjes,
Robbie & Nancy,  Keep it Country

 
     
 
     
     
     
     
     

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

About Us | Site Map | Privacy Policy | Contact Us | © 2016 Keep it Country